Blogs
 

Er zijn de laatste jaren steeds meer kookboeken verschenen die gaan over gezonde voeding. Afgelopen maand verscheen het boek 'Groenten van Roos'.

Groentes

20-11-2018

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente voor een volwassen persoon 250 gram. Maar wist je dat nog geen 10 procent van de Nederlands deze dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgt?

We kennen allemaal de boekenreeks Dummies wel. Onderwerpen als beleggen, management, opvoeden en schaken worden per boek uitgebreid besproken. Vanaf 15 oktober zal er ook een Vegan voor dummies beschikbaar zijn. Voor mij een teken dat veganisme steeds meer onder de aandacht komt en er steeds meer veganisten in Nederland komen.

Wat kun je verwachten...

Kievitbonen

05-10-2018

De kievitsboon is een boon die in Nederland niet erg bekend is. De boon dankt zijn naam aan de kievitseieren. Dit omdat de boon dezelfde kleur heeft als de eieren van een kievit.

Barbecue

04-08-2018

Al weken is het zonnig in Nederland. Er zullen al vele barbecues zijn gehouden in Nederland. Supermarkten verdienen goudgeld met al dat verkochte vlees voor op de barbecue. Als veganist krijg ik vaak de vraag of ik ook kan barbecueën. Gevolgd door de vraag wat ik dan eet.

"Biefstuk"

14-06-2018

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de biefstuk, de plantaardige biefstuk. Van af vandaag is deze dan eindelijk te koop voor de consument.

Gisteren heb ik aardig wat reacties gelezen op de komst van dit lang verwachte product. Uit vele reacties blijkt dat mensen razend enthousiast zijn. Maar vraagt nou niemand zich af hoe het...

Broccoli

12-06-2018

Broccoli is een groene groente die gemakkelijk te herkennen is aan zijn unieke uiterlijk. Deze groente is op verschillende manieren te bereiden, wokken, stomen, koken, grillen. Maar wist je dat je broccoli ook rauw kunt eten? Lekker voor in een salade met kruiden en noten.

Broccoli staat bekend als een groente die enorm gezond is. Het zit...

Veganisme

02-06-2018

Sinds begin 2016 ben ik stapsgewijs gestopt met het consumeren van dierlijke producten en een jaar later at ik vrijwel volledig plantaardig. Waarom? Voor mij zijn er drie redenen waarom ik veganist ben geworden. Hieronder leg ik deze redenen kort uit.

1. Voor mijn eigen gezondheid
De eerste reden waarom ik stopte met het consumeren...

Quinoa

28-05-2018

Ook quinoa is een product wat ik tot een paar jaar geleden nog nooit had gegeten. Ik kwam quinoa pas tegen toen ik op zoek ging naar vervangers voor producten met gluten. Quinoa is geen graan soort, maar komt van een plant dat zaden produceert. Quinoa is dus vrij van gluten.

Naast het feit dat quinoa glutenvrij...

Peultjes

21-05-2018

Sinds dat ik peultjes in mijn moestuin zaai eet ik ze. Ik pluk mijn peultjes het liefst wanneer ze nog klein zijn, zoals op de foto. Dan vind ik de peultjes lekker om te roerbakken, wokken of om te stomen. Ook voeg ik graag peultjes toe aan een koude salade. Ook peultjes toevoegen aan een salade? Kook de peultjes...