Blogs
 

In de eerste blog over kruiden schreef ik dat ik vroeger nooit kruiden at. Althans niet bewust. Inmiddels is dat wel anders en leer ik allerlei nieuwe smaken kennen.

1. Oregano
Een week geleden proefde ik voor het eerste oregano. Ik kan nu liegen en zeggen dat ik het lekker vond, maar om eerlijk te zijn...

Jackfruit

13-05-2018

Een aantal maanden geleden had mijn moeder een bonnetje dat zij in kon wisselen voor een pakje jackfruit. Op het bonnetje stond dat dit een vleesvervanger was dus vroeg ik aan haar of zij dit wilde halen.
Ze kwam thuis met het doosje wat te zien is op de afbeelding hieronder. Ik las de verpakking en het was mij nog een raadsel wat het precies was. ...

Avocado

08-05-2018

Het leukste van avocado vind ik de pit. Ongeveer een jaar geleden heb ik een pit van een avocado op de aarde gelegd en op dit moment staat er een stevige avocadoplant in mijn woonkamer. Ik vond het fantastisch om te zien hoe de pit langzaam openbarstte en er een plantje uit kwam.

Qua smaak ben ik...

De hele dag was ik bezig met ziek zijn en beter worden. De ziekte van Lyme beheerste mijn leven. Ik realiseerde mij dat het ook belangrijk was om eens met iets anders bezig te zijn. Maar met wat? Ik ging op zoek naar realistisch doel in het leven wat ik op dat moment leidde.

Vanwege onder andere...

Uien

04-05-2018

Het snijden van uien doet bij mij zoveel zeer aan mijn ogen dat ik het liever door iemand anders laat doen. Zelfs als mijn moeder in de keuken uien staat te snijden begin ik te huilen op de bank. Gelukkig kan ik zelf wel bosuitjes of lente-uitjes snijden. Hiervan krijg ik geen pijn in mijn ogen. Ik dacht altijd...

Asperges

02-05-2018

Er bestaan witte en groene asperges. De witte asperges at ik altijd als ik bij mijn opa in Limburg op bezoek was. Zijn vriendin maakte heerlijke groentesoep waar witte asperges aan toe waren gevoegd. De groene asperges had ik tot een week geleden nog nooit gegeten. En ik vond ze heerlijk! Asperges kun je ook rauw eten en het...

Radijs

30-04-2018

Radijs is een groente waar je van moet houden, want de smaak kan nogal scherp zijn. Radijs is hartstikke gezond, want het bevat vele vitaminen en mineralen. Zoals ijzer, vitamine C en calcium. Radijs stimuleert de spijsvertering en zuivert de huid, bloed en blaas.
Naast de radijs kun je ook het blad van de radijs eten. Ook het...

Cassave

29-04-2018

Cassave is een wortel waar ik tot een jaar geleden nog nooit van gehoord had. Al had ik het vast wel eens gegeten, want er is ook kroepoek met cassave in de supermarkten te koop. Maar als je mij had gevraagd hoe ziet cassave eruit en wat kan je er mee? Geen idee! Totdat ik ergens las dat ik...

Voordat ik mijn eetpatroon veranderde at ik vrijwel nooit verse kruiden. Ik vond het altijd leuk staan bij andere mensen in hun keuken. Al dat mooie groene kruid, maar mijn moeder vond het onhandig. Zoveel kruiden aten we niet, dus zonde om die kruiden in de vensterbank neer te zetten. Hoe lang zou dat goed blijven?
Maar sinds...

Gember

24-04-2018

Gember is een specerij met een sterke smaak (vind ik). Het is een specerij dat in bepaalde landen zelfs als medicijn wordt gebruikt. Gember is om vele redenen positief voor het lichaam. In deze blog vind je een aantal positieve effecten van gember.

Gember zou helpen tegen misselijkheid en het zorgt voor een betere vertering van het eten....