Blogs
 

Kokosolie

23-04-2018

De belangrijkste reden waarom ik kokosolie ben gaan gebruiken is dat het een natuurlijk antibioticum is. Het doodt schadelijke bacteriën en virussen. Daarnaast werkt kokosolie ontstekingsremmend en heeft het een positief effect op de hersenen. Er wordt zelfs gezegd dat kokosolie kan helpen met afvallen.

Zelf gebruik ik kokosolie niet alleen om...

Ondanks dat beide producten de naam aardappel in hun naam hebben zijn de verschillen groot. Allereerst is zoete aardappel in tegenstelling tot een aardappel een groente. Zoete aardappel is dus hartstikke gezond, omdat het meer vitamines en mineralen bevat. Dit ook omdat het vrijwel geen zetmeel bevat (zoete aardappel bevat de stof inuline) en...

Nadat de antibiotica van de huisarts tegen de Borrelia niet gewerkt had en mijn klachten alleen maar erger werden werd het tijd om zelf actie te ondernemen. Ik kwam er al vrij snel achter dat voeding een grote rol kan spelen bij het genezen en voorkomen van ziektes. Zoals ik in een van mijn eerdere blogs al aangaf was...

De natuur kent verschillende soorten antibiotica.
Het voordeel van deze natuurlijke antibiotica is dat zij het gezonde deel van het lichaam niet aantasten, maar zelfs kunnen versterken. Hieronder vind je vier soorten natuurlijke antibiotica.

1. Knoflook
Knoflook helpt niet alleen om de goede bacteriën te beschermen, maar het vernietigt ook de...

Knoflook

21-04-2018

Knoflook is ontzettend gezond. Knoflook bevat ontzettend veel vitaminen en mineralen. Het is ontstekingsremmend en verhoogt het immuunsysteem. De belangrijkste reden waarom ik knoflook eet? Knoflook is een natuurlijke antibiotica. Het beschermt het lichaam niet alleen tegen schadelijke bacteriën, maar het vernietigt deze ook.

Het nadeel van...

Aardbeien

20-04-2018

Elke winter keek ik uit naar de zomer. Niet voor de zon, maar voor witte boterhammen met aardbeien en basterdsuiker. Heerlijk! Inmiddels vind ik het zonde dat ik het altijd zo at. Al kreeg ik op deze manier wel fruit binnen toch proefde ik nooit de natuurlijke smaak van de aardbei. Een bakje alleen met aardbeien is voor mij...

Spinazie staat bekend om zijn hoge ijzerwaarde. Vaak wordt het aangeraden om veel spinazie te eten als je bloedarmoede hebt. Ik vind gekookte spinazie verre van lekker, maar wist je dat het ook lekker is om rauwe spinazieblaadjes te eten? Niet alleen het eten van spinazie kan helpen bij bloedarmoede. Ook mango bevat veel ijzer. Als deze groente- en...

Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord dat je zo'n anderhalve liter water per dag moet drinken. Maar doe je het ook? Ik deed het tot zo'n twee jaar geleden niet. Ik dronk wel anderhalve liter, maar dan cola. De eerste verandering in mijn voedingspatroon was het vervangen van cola door water. Om de dag werd een glas cola...

Zowel citroen als limoen hebben een zure smaak en beiden bevatten een hoge dosis vitamine C. Vitamine C is goed voor het immuunsysteem en het verhogen van de weerstand. Er wordt vaak gezegd dat het belangrijk is om elke dag een glas met citroen- of limoensap te drinken. Zelf heb ik dit nooit dagelijks gedaan. Ik maak er liever ijsjes van! ...

Kurkuma

18-04-2018

Kurkuma is een specerij waar ik voor 2016 nog nooit van gehoord had. Waarschijnlijk had ik het al wel eens gegeten, want het wordt in vele gerechten (zakjes en pakjes) toegevoegd. Kurkuma is een wortelsoort die familie is van gember.

Mijn arts vertelde mij dat kurkuma elke dag gegeten zou moeten worden, want kurkuma is hartstikke gezond!...