Appeltaart

08-08-2021

Glutenvrije, vegan appeltaart. Kan dat? Ja, tuurlijk! Er bestaan verschillende recepten voor het maken van een glutenvrije, veganistische appeltaart. Hieronder mijn (gezonde) versie.

Ingrediënten:
180 gram Schar gluten free mehl farine
350 gram Albert Heijn sojayoghurt
6 appels
2 theelepels bakpoeder
10 gram chiazaad
35 ml water
2 theelepels vanille extract
1 citroen
3 eetlepels kaneel
3 eetlepels ahornsiroop
Snufje zout

Gebruik een bakvorm met een diameter van 20 centimeter. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hoe maak je het?
1. Doe de chiazaad in een kopje met 35 ml water. Laat dit kopje staan terwijl je verder gaat met de volgende stappen.

2. Meng de sojayoghurt met 1/2 eetlepel kaneel en 1 theelepel vanille extract in een kom. Laat dit even staan, zodat de kaneel en vanille goed kunnen mengen met de yoghurt.

3. Meng het meel met de bakpoeder, rasp van 1 citroen, 1 eetlepel kaneel, snufje zout en 1 theelepel vanille extract. Laat ook dit even staan. Ga ondertussen verder met de appels.

4. Snijd 5 appels in blokjes. Meng de appels in een aparte kom met 1 eetlepel kaneel en een beetje sap van de citroen.

5. Meng de sojayoghurt, het chiazaad en het meel door elkaar. Proef of het voldoende naar kaneel en vanille smaakt. Voeg daarna de appels toe.

6. Doe een bakpapiertje in de bakvorm en giet het mengsel in de bakvorm. Snijd een appel in plakjes (zie foto) en bedek de bovenkant van de taart met de appel. Giet de ahornsiroop over de appels en strooi als laatste 1/2 eetlepel kaneel over de appels.

7. Doe de taart in de voorverwarmde oven voor zo'n 45-60 minuten.

©2018 de kracht van voeding
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin