"Biefstuk"

14-06-2018

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de biefstuk, de plantaardige biefstuk. Van af vandaag is deze dan eindelijk te koop voor de consument. 

Gisteren heb ik aardig wat reacties gelezen op de komst van dit lang verwachte product. Uit vele reacties blijkt dat mensen razend enthousiast zijn. Maar vraagt nou niemand zich af hoe het mogelijk is om "biefstuk" te maken van sojabonen? Welk proces maakt van sojabonen een biefstuk? Is dit dan wel iets wat goed voor ons is? 

Omdat ik gestopt ben met het eten van vlees voor een betere gezondheid ben ik zeer nieuwsgierig naar het proces achter deze biefstuk. Want is deze biefstuk dan wel goed voor mijn gezondheid? 
Al snel vond ik een artikel waarin de maker van het product aangeeft dat hij niets kan vertellen over het proces. Bij mij verschenen er toen nog grotere vraagtekens. 

Mijn twijfels werden bevestigd nadat ik eergisteren deze kop "kweekvlees dieronvriendelijk: bloed ongeboren kalfjes nodig" in het AD zag staan. 

En begrijp mij nu niet verkeerd, want ik ben zeker voorstander van bepaalde ontwikkelingen. Maar ik vind het belangrijkste dat wij als mens zelfstandig na blijven denken in plaats van achter verkooppraatjes van producten aan te lopen. Al met al maak ik voorlopig nog mijn eigen burgers.