Burger van tempeh

18-08-2018

Recept voor 2 personen: 

1. Schil 6 grote aardappels en snijd deze in patatvorm kook de aardappels en doe ze daarna voor 30 minuten in de oven (200 graden). Schep de patat na 15 minuten om. 

2. Blend 150 gram tempeh kort met 2 theelepels paprikapoeder, 1/2 theelepel chilipoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel zwarte peper, 1 teentje knoflook. Stop met blenden voordat het puree wordt. 

3. Maak van de grove massa dunne burgers en bestrooi beide kanten met een boekweitmeel. 

4. Bak de burgers gaar met wat olijfolie in een koekenpan of doe deze zij de patat in de oven. Keer de burgers dan na 15 minuten om. 

5. Snijd ondertussen de wortels in dikke plakken en bestrooi met 1 theelepel paprikapoeder en met met 1 geperst teentje knoflook en verse muntblaadjes.