Cassave

29-04-2018

Cassave is een wortel waar ik tot een jaar geleden nog nooit van gehoord had. Al had ik het vast wel eens gegeten, want er is ook kroepoek met cassave in de supermarkten te koop. Maar als je mij had gevraagd hoe ziet cassave eruit en wat kan je er mee? Geen idee! Totdat ik ergens las dat ik er een pizzabodem van kon maken. En voor het maken van deze pizzabodem had ik ook tapiocameel nodig. Tot mijn verbazing bleek dit ook uit cassave te bestaan. 

Het belangrijkste om over cassave te weten is dat het ontzettend giftig is als je het rauw eet. Je kunt cassave dus alleen eten als het gekookt of gebakken is. 
Cassave bevat veel koolhydraten en zetmeel. Ook kan cassave moeilijk te verteren zijn. Cassave bevat verder wel wat vitamine C en ijzer. 

Ik vind het vooral leuk om eens in de zoveel tijd iets nieuws te proberen. Cassave is iets wat ik misschien eens in het kwartaal eet. Maar het zal niet iets zijn wat wekelijks gegeten zou moeten worden.