Citroen of Limoen?

19-04-2018

Zowel citroen als limoen hebben een zure smaak en beiden bevatten een hoge dosis vitamine C. Vitamine C is goed voor het immuunsysteem en het verhogen van de weerstand. Er wordt vaak gezegd dat het belangrijk is om elke dag een glas met citroen- of limoensap te drinken. Zelf heb ik dit nooit dagelijks gedaan. Ik maak er liever ijsjes van! 
Toch verschillen citroenen en limoenen van elkaar. Dit wordt al duidelijk zonder dat je ze proeft. Een citroen is geel en limoen is groen, citroen is vaak wat groter, citroen bevat pitjes, de geur van citroen en limoen verschillen van elkaar. Qua smaak vind ik limoen een zuurdere smaak hebben dan citroen. 

Mijn voorkeur? Citroen, want ik vind citroen niet alleen lekkerder ruiken, maar citroen is ook makkelijker te persen en ik kies graag voor de makkelijkste optie. En de belangrijkste reden: een citroen is geel en laat dat nou net mijn lievelingskleur zijn! 

Wist je trouwens dat je de pitjes van een citroen in natte watten kunt leggen en dat deze dan binnen een paar weken ontkiemen?