Groenten van Roos

24-11-2018

Er zijn de laatste jaren steeds meer kookboeken verschenen die gaan over gezonde voeding. Afgelopen maand verscheen het boek 'Groenten van Roos'.

Een boek dat alleen al om de titel onder deze categorie geschaald kan worden. Toch heeft dit boek voor mij iets bijzonders. Iets wat ik bij vele andere boeken niet zo snel terug vind. Het plezier voor het kopen en verwerken van groenten straalt van het boek af.

Vaak hoor ik het vooroordeel dat koken met verse ingredi├źnten veel tijd kost. Roos weet met haar recepten te laten zien dat je niet uren in de keuken hoeft te staan om een maaltijd op tafel te krijgen. Het boek bevat meer dan 70 recepten die binnen 10 minuten op tafel kunnen staan.

De recepten zijn ingedeeld per categorie. En je kunt er van alles vinden, van smoothies, zelfgemaakte burger tot aan gebakken koek.

Naast de recepten bereid Roos je voor op de weg die je moet afleggen om je voeding aan te passen. Tevens staan er praktische tips in. Hoe bereid je je voor op een etentje? En wat als je partner geen veganist is? Kun je op vakantie wel zo eten? Roos geeft je antwoord op deze vragen.

Al met al bevat het boek alles wat je nodig hebt om je eetpatroon gezond te maken en bovenal gezond te houden!

*Niet alleen veganistisch, maar ook glutenvrij te volgen!