Het verschil tussen aardappel en zoete aardappel

22-04-2018

Ondanks dat beide producten de naam aardappel in hun naam hebben zijn de verschillen groot. Allereerst is zoete aardappel in tegenstelling tot een aardappel een groente. Zoete aardappel is dus hartstikke gezond, omdat het meer vitamines en mineralen bevat. Dit ook omdat het vrijwel geen zetmeel bevat (zoete aardappel bevat de stof inuline) en aardappel wel. Al bevat de zoete aardappel wel meer koolhydraten, maar ook die heeft het lichaam nodig. Overigens hoeft zoete aardappel niet eerst gekookt te worden voordat je deze kan bakken in de koekenpan. 

Eerlijk gezegd was ik nooit zo'n fan van zoete aardappel. Ik vond het te slap, maar dit veranderde nadat ik de zoete aardappel in dunne plakjes sneed en deze bakte in kokosolie. Er ontstond een lekker korstje en de slapheid werd stukken minder. Ook vond ik de zoete aardappel te zoet. Gelukkig is cayennepeper een kruid dat er voor zorgt dat ik blij ben dat de zoete aardappel zoet is.