Knoflook

21-04-2018

Knoflook is ontzettend gezond. Knoflook bevat ontzettend veel vitaminen en mineralen. Het is ontstekingsremmend en verhoogt het immuunsysteem. De belangrijkste reden waarom ik knoflook eet? Knoflook is een natuurlijke antibiotica. Het beschermt het lichaam niet alleen tegen schadelijke bacteriën, maar het vernietigt deze ook. 

Het nadeel van knoflook kent iedereen denk ik wel: het ruikt ontzettend! Als je knoflook te sterk vindt kun je de kern verwijderen. De kern is namelijk het sterk ruikende stukje van een knoflookteentje. 

Het is trouwens heel gemakkelijk om zelf knoflook te laten groeien en bovenal erg leuk! Hoe doe je dit? Stop een teentje knoflook in de aarde. Niet te diep en met het puntje omhoog. Binnen een paar weken komt er groen uit de aarde en binnen een maand of vijf heb jij je eigen knoflook. Het groen kun je gebruiken om daar zelf groentebouillon van te maken. 

Meer weten over natuurlijke antibiotica? Bekijk mijn blog: