Kokosolie

23-04-2018

De belangrijkste reden waarom ik kokosolie ben gaan gebruiken is dat het een natuurlijk antibioticum is. Het doodt schadelijke bacteriën en virussen. Daarnaast werkt kokosolie ontstekingsremmend en heeft het een positief effect op de hersenen. Er wordt zelfs gezegd dat kokosolie kan helpen met afvallen. 

Zelf gebruik ik kokosolie niet alleen om aardappeltjes in te bakken. Ik gebruik het ook om mijn vleesvervangers en groentes in te bakken. Ook gebruik ik kokosolie bij het bakken van (gezonde) taarten en koekjes. En na het avondeten spoel ik mijn mond met kokosolie, zodat de bacteriën in mijn mond door de olie worden verwijderd. 
Het is zelfs mogelijk om kokosolie te gebruiken tegen schrale plekjes op bijvoorbeeld je ellebogen of gezicht.  

De eerste keer dat ik kokosolie kocht, kocht ik deze bij een supermarkt. Op de verpakking stond "100% kokosolie", maar waarom smaakte deze kokosolie naar plastic? Ik besloot om kokosolie bij de natuurwinkel te kopen. Toen ik deze proefde, proefde ik duidelijk kokosolie. Het is misschien wat duurder, maar ik koop het alleen als het in de aanbieding is. Daarnaast gaat een pot kokosolie erg lang mee, omdat je er maar weinig van nodig hebt. En ik geef liever iets meer geld uit aan een goed product dan dat ik plastic zit te eten.