Kruiden (deel 2)

17-05-2018

In de eerste blog over kruiden schreef ik dat ik vroeger nooit kruiden at. Althans niet bewust. Inmiddels is dat wel anders en leer ik allerlei nieuwe smaken kennen. 

1. Oregano 
Een week geleden proefde ik voor het eerste oregano. Ik kan nu liegen en zeggen dat ik het lekker vond, maar om eerlijk te zijn deed de smaak van oregano mij denken aan de aftershave van mijn broertje. 
Ondanks dat de smaak van oregano mij niet beviel is oregano wel erg gezond. Oregano staat zelfs bekend als "wondermiddel" voor het immuunsysteem. Daarnaast valt het schadelijke bacteriën aan en bevat het onwijs veel antioxidanten. 

2. Tijm 
Tijm is een kruid wat ik wel al eerder had geproefd. Als ik aan tijm denk, denk ik als eerste aan de geur die ik zo lekker vind bij tijm. 
Tijm bevat onder andere vitamine K, ijzer en relatief veel vezels. Wil je extra ijzer binnen krijgen? Maak dan een thee van tijm. 
Is het jou weleens opgevallen dat tijm ook wordt gebruik bij het maken van hoestdranken?