Linzen zoete aardappel schotel

02-09-2018

Recept voor 3-4 personen: 

1. Kook 1 teen knoflook met 250 gram linzen en 3 laurierblaadjes 20 minuten zachtjes in een pan. Giet vervolgens de pan af en verwijder de knoflook en laurier.

2. Schil 400 gram zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Verhit wat olie in een pan en bak de blokjes samen met 2 theelepels zout, 2,5 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel oregano, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel uienpoeder en 1 theelepel tijm. Pers als laatste 2 teentjes knoflook over de blokjes.

3. Snijd 2 paprika's in blokjes en 400 gram tomaten ook in blokjes. Voeg dit bij de zoete aardappel toe en verwarm het geheel. Voeg als laatste de linzen toe en verwarm het geheel nog zo'n 5 minuten. Voeg als laatste 40 gram selderij toe.