Pide

18-07-2021

Recept voor Turkse pide (4 personen):

Voor het brooddeeg:
500 gram bloem (of glutenvrij broodmix)
8 gram gist
18 gram suiker
80 ml sojayoghurt
50 ml olijfolie
8 gram zout
200 ml lauwwarm water

Voor de vulling:
200 gram vegan gehakt
2 theelepels tomatenpuree
1 theelepel sambal
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels komijn
2 theelepels tijm
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje dille
1 paprika
1 tomaat
1 rode ui

Voor de dip:
250 ml sojayoghurt
1/2 komkommer
Snufje zout
5 blaadjes munt
(eventueel knoflook ;) )

Voor de salade:
Romaine sla
2 tomaten
1/2 komkommer
1 rode ui
1/2 bosje koriander of peterselie
1/2 bosje dille
Sap van 1/2 citroen
Olijfolie

Hoe maak je het?
1. Het brooddeeg: doe alle ingrediënten in een kom en mix met behulp van een geschikte mixer tot een broodmix. Kneed daarna nog stevig met je handen tot een los deeg. Maak 8 bolletjes van het deel en laat de bolletjes 1 uur rijzen onder een warme doek.

2. Voor de vulling: snijd de ui klein en bak deze in een beetje olijfolie in een koekenpan. Snijd ondertussen de tomaat en de paprika in kleine blokjes (laat de tomaten eventueel uitlekken). Voeg het gehakt toe aan de uien. Voeg daarna alle andere ingrediënten inclusief de tomaat en paprika toe en meng tot een geheel.

3. Voor de dip: snijd de komkommer in blokjes en snijd de munt klein. Meng met de sojayoghurt en een beetje zout. Voeg eventueel wat knoflook toe.

4. Voor de salade: Snijd de tomaten, de komkommer en de rode ui in blokjes. Snijd de kruiden fijn en meng met de sla en de groenten. Voeg de sap van de citroen toe en een klein beetje olijfolie.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

5. Rol het deeg in de vorm van pide en voeg de vulling toe. Laat aan de rand wat ruimte over, zodat je deze omhoog kan zetten als randen. Besmeer de randen met een laagje amandelmelk in en besprenkel wat sesamzaadjes over de randen. Doe de pide in de oven voor zo'n 15-20 minuten.

Tip: je kunt er ook gevuld stokbrood van maken.

Wil je weten hoe je Turkse pizza glutenvrij en veganistisch kan maken? Lees dan nu het gehele E-book.

©2018 de kracht van voeding
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin