Taco's

17-08-2018

Recept voor 3 a 4 personen:

1. Verwarm 12 tacoschelpen in de oven voor (zie verpakking tacoschelpen bijvoorbeeld van het merk Albert Heijn).

2. Maak als saus guacamole: Prak 1 avocado met wat citroensap, 1 teentje knoflook (door de knoflookpers) peper en zout. Voeg op het laatst een kwart gesnipperde ui toe en wat cherrytomaatjes klein gesneden. In een spicy bui? Voeg nog wat cayennepeper toe.

3. Snijd 1 paprika en 1 courgette in blokjes. Verwarm 1 pakjes veganistisch gehakt in een diepe koekenpan. Voeg vervolgens de gesneden paprika en courgette toe en een klein blikjes mais. Voeg 1 tl komijnpoeder, 1 tl cayennepeper, 2 el edelgistvlokken en 50 gram tomatenpuree toe. Roer dit alles goed door elkaar.

4. Snijd een krop ijsbergsla fijn, snijdt een halve komkommer in blokjes en meng deze met de ijsbergsla in een bak.

Serveer de bovenstaande onderdelen apart op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen tacoschelpen vullen.