Tomatenballetjes

21-11-2018

Recept voor 2 personen: 

1. Snijd aardappels in de vorm van patat. Kook de aardappels en laat afkoelen. Verspreid de aardappels op een bakplaat met wat olie en zout. Doe de bakplaat voor 30 minuten in een voorwarmde oven (180 graden).

2. Snijd 100 gram rode kool in slierten, voeg 50 gram geraspte wortel toe, 50 gram sla naar keuze en een handje gehakte walnoten.

3. Voor vier stukjes: Snijd een tomaat in kleine blokjes. Zorg dat de sap apart komt. Meng de tomatenblokjes met twee lepels kikkererwtenmeel, 1 eetlepel lijnzaad en 1 lepel water. Voeg kruiden en peper en zout toe. Verdeel door vieren en bak in wat olijfolie.

4. Blend 100 gram witte bonen met sap van 1/4 citroen, peper, zout, lepel peterselie en 1 teentje knoflook.