Vegan voor dummies

08-10-2018

We kennen allemaal de boekenreeks Dummies wel. Onderwerpen als beleggen, management, opvoeden en schaken worden per boek uitgebreid besproken. Vanaf 15 oktober zal er ook een Vegan voor dummies beschikbaar zijn. Voor mij een teken dat veganisme steeds meer onder de aandacht komt en er steeds meer veganisten in Nederland komen.

Wat kun je verwachten van het boek?
Om over te stappen naar het veganisme moet je in ieder geval weten wat het is. Tegenwoordig worden we overspoeld met verschillende termen: vegetariër, flexitariër, veganist. In het boek wordt kort maar krachtig de verschillen tussen de varianten uitgelegd.

Hoewel ik al jaren een veganistische leefstijl heb kan ik niet ontkennen dat het op bepaalde moment lastig is om vol te houden. Waarom ik toch besluit om geen dierlijke producten te nemen op de momenten dat ik twijfel? Omdat ik weet waarom ik het doe. Het boek Vegan voor dummies geeft uitgebreid antwoord op de vraag: waarom veganisme? Zo heb ik voor de komende tijd weer genoeg motivatie.

Toen ik zelf veganist werd merkte ik dat ik niet goed voorbereid was. Zowel in de keuken als met bepaalde kennis. Zo kwam ik bij elk recept wel een nieuw ingrediënt tegen wat ik toen nog niet op voorraad had. Inmiddels heb ik de basis in huis. In het boek wordt verteld wat een goede basis is in een keuken voor een veganistische leefstijl. En de eerste maanden viel ik kilo's af. Wat bleek ik at te weinig eiwitten? Maar waar zitten die precies in en in welke hoeveelheid?

Tevens staat het boek vol plantaardige recepten. Zowel het ontbijt als het avondeten komt aanbod. Zo leer je in dit boek niet alleen wat veganisme is, hoe je het gemakkelijker kunt worden, maar je kunt het ook meteen toepassen aan de hand van de vele recepten die het boek rijk is.

Bovenstaande informatie geeft in grote lijnen de structuur aan van het boek. Het bevat veel informatie, geeft onder andere eye-openers, tips en recepten. Dit maakt het boek niet alleen geschikt voor dummies, maar ook voor ervaren veganisten.

Wil je meer weten over het boek Vegan voor dummies? Houd de facebook pagina 'voorDummies' in de gaten: https://www.facebook.com/VoorDummies/
Wil je kans maken op een gratis exemplaar? Houd dan mijn facebookpagina in de gaten: https://www.facebook.com/dekrachtvanvoeding